Help choose the design of new pavilion

Submissions closed on 13 May 2022, 05:00 PM

Yack outdoor eating.PNG

We're installing a new outdoor eating pavilion in Yackandandah and we want community input into the preferred design.

The pavilion will be constructed in the laneway between CC's Quality Meats and Smokehouse (1/33 High Street, Yackandandah) and the Yackandandah Community Centre (31 High Street, Yackandandah).

Background

The way in which we gather together has been one of the most widely felt impacts of the COVID19 pandemic and with outdoor eating now considered a large part of “COVIDNormal” life, we’re doing what we can to support this activity.

With the help of the Victorian Government’s Outdoor Dining and Entertainment Package, we’ve successfully activated outdoor eating installations across the Shire and the feedback from community members and business owners has been extremely positive.

Through this year's COVID Safe Outdoor Activation Fund, we’re now turning our attention to Yackandandah and have identified the laneway as the most suitable location for the permanent pavilion.

View the designs

There are three concept designs for the pavilion and each design has two options, A and B.

We now want you to view the options and use the feedback form below to tell us your preference.

Each concept is a modern twist on Yackandandah’s historic streetscape and draws inspiration and connects with Yackandandah’s heritage in some way.

Concept design one, option A - this design shows the pavilion with a peaked and colourful roof, located adjacent to the footpath and increased in length to the existing stone wall. This option will see the garden along the footpath removed. Click here to view: Design-One_Option-A.jpg(JPG, 139KB)

Concept design one, option B - this design shows the pavilion with a peaked and colourful roof and reduced in size to sit within the existing stone wall/garden beds, with the existing garden retained to the footpath. Click here to view: Design-One_Option-B.jpg(JPG, 104KB)

Concept design two, option A - this design shows the pavilion with a flat and colourful roof, located adjacent to the footpath and increased in length to the existing stone wall. This option will see the garden along the footpath removed. Click here to view: Design-Two_Option-A.jpg(JPG, 140KB)

Concept design two, option B - this design shows the pavilion with a flat and colourful roof and reduced in size to sit with the existing stone wall/garden beds, with the existing garden retained to the footpath. Click here to view: Design-Two_Option-B.jpg(JPG, 101KB)

Concept design three, option A - this design shows the pavilion with a peaked, colourful roof with arch details, located adjacent to the footpath and increased in length to the existing stone wall. This option will see the garden along the footpath removed. Click here to view: Design-Three_Option-A.jpg(JPG, 129KB)

Concept design three, option B - this design shows the pavilion with a peaked, colourful roof with arch details and reduced in size to sit with the existing stone wall/garden beds, with the existing garden retained to the footpath. Click here to view: Design-Three_Option-B.jpg(JPG, 94KB)

Share your feedback

This survey has now closed. Please check back here for updates. Thank you to everyone who took the time to share their valuable insights.

 

  1. Matthew Charles-Jones
    Hello,

    It is great the effort is underway to continue to improve the facilities in the main street, but this design does not seem consistent with the Heritage guidance for the main street or indeed the placemaking plan. In what way does in communicate heritage, sustainability, clean energy, reusing materials etc.

    None the less, i look forward to an enlivened and more useful structure in that location.

    MCJ